Spor Merkezi

Adminler:
Arda İlçöl ve Burakcan Gökhan


26 Eylül 2012 Çarşamba

Ünal Aysal Gündemdeki Konular Hakkında Konuştu

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettikleri gruptan çıkmalarının başarı sayılacağını söyledi. Aysal kulübün borcunun da 100 milyon dolar düştüğünü söyledi.


UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki gruplarında lider olarak tur atlama gibi bir beklentisinin olmadığını anlatarak, "Mantıklı olmamız lazım. Biz 5-6 senelik aradan sonra Avrupa liglerine çıktık. Nerede olduğumuzu da biliyoruz. Gruptan çıkmamız Galatasaray için başarı sayılır. İster birinci ister ikinci... Grup lideri olmak gibi bir beklentim yok. Olursak, çok sevinirim" dedi.Başkan Ünal Aysal Kakayı istediklerini ama Kakanın İspanyada kalmak istediğini söyledi.Ünal Aysal Oktay Mahmuti ile ilgili olarak:
"Ben başarıya prim veririm. Biz geçen sezon ligi birinci bitirdik. Play-off’larda 3 defa üst üste yenilip elenmemiz, benim kabul edebileceğim bir şey değil. Kendim için de böyle. Başarılı olduğum sürece kalırım, başarılı olmadığımda kendi biletimi keserim. Başkalarının da biletini bu şekilde kesmek durumundayım ki tarafsız olayım."Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal, kulübün mali yapısıyla ilgili olarak da bilgi vererek, "Geldiğimizde toplam borçlarımız 327 milyon dolardı. Toplam teminatlarımız 850 milyon, temlik ettiğimiz değerler de 253 milyon dolardı. 2014 yılına kadar da bütün gelirlerimiz kullanılamaz haldeydi. Sermaye arttırımı yaptık. Bugün toplam borçlarımız 215 milyon dolara düştü. Teminatlarımız 390 milyon dolara, temlikliklerimiz de 170 milyon dolara düştü" diye konuştu.

Aysal, nakit akışlarının "UEFA Finansal Fair-Play" kriterlerine uygun olduğunu dile getirerek, "2014 Mart ayına kadar borçlarımızı 100 milyon doların altına indirme gibi bir hedefimiz var" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder