Spor Merkezi

Adminler:
Arda İlçöl ve Burakcan Gökhan


18 Eylül 2012 Salı

TBF Seçimleri

Turgay Demirel Yeniden Başkan


Ankara’da dün gerçekleştirilen Türkiye Basketbol Federasyonu Seçimli Genel Kurulu’nda başkan adayı Ali Doğan’ı Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ile Anadolu Efes desteklemesine rağmen Turgay Demirel 20 yıldır oturduğu koltuğu yine bırakmadı. Spor Teşkilatı ile Anadolu kulüplerinin oyları ile 6. kez üst üste başkan seçilen Demirel, 4 yıl daha görevinin başında kaldı.

4 yıl daha görev yapacak

Genel kurulda 179 delegenin 173’ü oy kullanmak için sandık başına gitti. Demirel’e sandıktan 105 oy çıkarken diğer aday Ali Doğan’a ise büyüklerin oyu yetmedi ve 67 oyda kaldı. 1 oy da geçersiz sayıldı. Kongreden önce başkan adayı Ali Doğan’ı 4 büyük kulübün desteklemesi sandıktan değişik bir sonucun çıkacağı havasını estirmesine karşın, Anadolu Kulüpleri ile Spor teşkilatının oyları Turgay Demirel’in yeniden başkan seçilmesinde büyük rol oynadı. Seçim sonrası konuşma yapan Demirel, “Seçim öncesinde ’artık altın madalya kazanma zamanı’ diye söyledik. Bunu seçilebilmek için değil, yapabileceğimize inandığımız için söyledik” dedi.    

İbrahim Kutluay İddiası
Kutluay mı geliyor?
Turgay Demirel’in yeni yönetiminin yedek listesinde milli takım menaceri Harun Erdenay’ın da bulunması yeni soruları gündeme getirdi. Dün kongrede oy kullanan eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay’ın bu göreve getirilebileceği öne sürüldü. Ancak Erdenay’ın yedek listede bulunmasından dolayı menacerliğe devam edebileceği de kaydedildi. Yeni yönetimin yapacağı ilk toplantıdan sonra bu konuyla ilgili kesin kararın ortaya çıkacağı öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder